Managed hosting door True

Mobiel werken wordt steeds gewoner

Dit artikel delen:

De meeste Europese bedrijven besteden in 2008 tenminste even veel of zelfs meer aan mobility dan een jaar eerder. Mobility wordt mainstream en de fase van experimenteren is voorbij, zeggen onderzoekers van Gartner.

Dit jaar stellen Europese ondernemingen gemiddeld even veel of zelfs 5 tot 10 procent meer budget beschikbaar voor mobiel werken dan in 2007. Sommige besteden zelfs 20 procent meer dan vorig jaar. Dat becijferden de analisten van Gartner na onderzoek onder grote en middelgrote bedrijven in Europa.

"Mobility wordt mainstream en volwassen", legt Monica Basso van het onderzoeksbureau uit op Silicon.com. "Ondernemingen hebben ermee geëxperimenteerd en stappen nu over naar de fase van rationalisatie. Investeringen in mobiel werken vormen integraal onderdeel van het algemene ict-plaatje."

Eilandjes

"Het is niet meer zo dat ze mobiele technologie alleen uitproberen. Ook niet dat mobility slechts op enkele eilandjes binnen het bedrijf wordt toegepast om aan te tonen dat het voordeel voor een organisatie oplevert. Dat weten we nu wel. Iedereen begrijpt tegenwoordig dat het gebruik van mobiele apparaten en smartphones met toegang tot de zakelijke e-mail voordelen met zich meebrengt voor de mobiele werker", aldus Basso.

56 procent van de ondervraagde bedrijven noemt de toegenomen productiviteit van hun medewerkers het belangrijkste voordeel van mobiel werken. Ook vinden ze vaak dat de interne communicatie door toepassing van mobility verbetert.

Strategie en integratie

De onderzoekers vonden dat veel bedrijven de komende 12 tot 18 maanden vooral bezig zijn met het definiëren van een lange-termijnstrategie voor mobility. Ook de integratie van de mobiele toepassingen met de bestaande ict-infrastructuur en operations wordt veel genoemd.

Volgens Basso moeten voor de integratie veel business operations goed op elkaar afgestemd zijn. "Tot dusver werd mobility voornamelijk gezien als apart onderwerp dat door een aparte groep mensen werd beheerd. Steeds vaker moeten de operations die bij mobility om de hoek komen kijken, onderdeel worden van de rest van de ict-operations."

Ondernemingen houden zich ook veel bezig met de juiste beveiliging en het juiste beheer van de mobiele apparatuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Marqit deed onderzoek naar de ontwikkelingen in nNderland rond om mobility. lees hier meer: http://www.marqit.nl/mobilityonderzoek2008.aspx

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.