Managed hosting door True

Google ziet webgebruik op GSM stijgen

Dit artikel delen:

Volgens Google gebruiken bezitters van een mobiele telefoon steeds vaker het internet op hun toestel. Het bedrijf schrijft de stijging toe aan verbeterde zoekmachines die sneller en gebruiksvriendelijker zijn dan voorheen.

Sinds de introductie van snellere webdiensten voor onder meer de Blackberry en de iPhone, heeft Google de afgelopen maanden het internetgebruik zien stijgen onder gebruikers van de mobiele telefoon. Dat meldt persbureau Reuters.

Matt Waddel, productmanager voor Google Mobile, schrijft de groei onder meer toe aan de verbeterde webbrowsers voor mobiele telefoons en beter ontwikkelde diensten van bedrijven als Google. Deze verklaring komt op een moment dat de zoekmachinegigant nieuwe software introduceert voor mobiele telefoons. Het programma toont een zoekvenster op de startpagina's van smart phones.

Blackberry en Nokia

Vergelijkbare software introduceerde Google al in december 2007 voor gebruikers van de Blackberry en diverse Nokia-toestellen. Gebruikers zijn volgens het bedrijf minder tijd kwijt aan zoekopdrachten. Omdat het zoeken hierdoor gebruiksvriendelijker wordt, gebruiken meer mensen internet via hun mobieltje. Het aantal zoekopdrachten steeg met 20 procent.

Na de introductie van de iPhone, in augustus 2007, zag de zoekmachine eenzelfde stijging bij Google.com. In tegenstelling tot veel andere mobiele telefoons heeft de iPhone een standaard webbrowser met dezelfde mogelijkheden als een browser op een gewone computer. Iemand met een iPhone blijkt vijftig keer vaker een zoekmachine te gebruiken dan mensen met een andere mobiele telefoon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is er ook iets bekend over gebruik van email via de GSM? Neemt dat toe?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.