Managed hosting door True

Google omzeilt discussie over mobiele platformen

Dit artikel delen:

Marktkenners vinden dat het grote aantal besturingssystemen voor mobiele telefoon de vooruitgang hindert. Google omzeilt de technologische valkuilen en lanceert een mobiele versie van synchroniseerprogramma Gears.

Google heeft kortgeleden een mobiele versie van Google Gears gepresenteerd. Door de software kunnen offline diensten worden gebruikt die normaal gesproken zonder internetverbinding niet mogelijk zijn. Het is een plug-in om data uit de browser met de computer te synchroniseren. Hierdoor is rss-lezer Google Reader en online Office-kloon ZoHo nu ook offline te gebruiken via de browser.

De mobiele versie van Gears zorgt er voor dat specialistische webdiensten zich gaan gedragen als programma's op de mobiele telefoon. Het vehikel om het programma af te leveren aan de gebruiker is de web browser. Voorlopig werkt Gears Mobile alleen op Windows Mobile, maar aan ondersteuning voor andere platformen wordt gewerkt.

Browser centraal

Charles Wiles van Googles kantoor in Londen zegt: "Vorig jaar hebben we onze strategie geschreven voor mobiele applicaties. Ontwikkelaars moeten nu rekening houden met veel verschillende besturingssystemen. Dat is lastig. We kwam tot de slotsom dat de browser centraal moest staan." Dat vertelde Googles Gummi Hafsteinsson vorige maand ook al aan Emerce.

Er zijn twee webdiensten die al ondersteuning bieden voor Google Gears Mobile, meldt het technologiebedrijf op een weblog. De plug-in houdt voortdurend bij of de gebruiker nog online is en synchroniseert data tussen telefoon en het web. Zodra de verbinding weg valt, worden de data op de lokale mini-database gebruikt om door te werken. Wanneer het toestel weer online komt, synchroniseert Gears weer met de webserver.

Wiles: "We gebruiken exact dezelfde Gears API voor het mobiele platform als die voor de desktop." Wanneer de mobiele versie van Google Gears beschikbaar wordt voor bijvoorbeeld Symbian of specifiek voor Firefox, is niet bekend.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.