Managed hosting door True

EZ maakt zes Oost-Europese steden draadloos

 

Het ministerie van Economische Zaken laat in zes Oost-Europese steden een draadloos netwerk aanleggen. De projecten worden uitgevoerd door mesh netwerkleverancier Hopling Technologies uit Almere. Om welke steden het precies gaat, wil Hopling niet zeggen.

Het ministerie van Economische Zaken investeert een bedrag van enkele tonnen euro in de aanleg van zes draadloze netwerken in zes steden in Oost-Europa. De netwerken worden aangelegd door Hopling Technologies uit Almere, leverancier van zogeheten mesh netwerken. De aanleg van de netwerken start in maart van dit jaar.

De basis voor de netwerken is het dual radio Xnet Viper M2-basisstation dat Hopling onlangs op de markt bracht. Het netwerk biedt gebruikers van laptops en pda's spraak- en dataverbindingen met een hoge snelheid. Tot nu toe leverde Hopling één keer eerder een netwerk van deze basisstations op.

Om welke steden het precies gaat, wil Hopling niet zeggen. "Wij willen onze concurrenten niet wijzer maken dan zij al zijn", vertelt vice president channel sales Marinus Koppe. Met de draadloze netwerken concurreert Hopling rechtstreeks met de internetdiensten die mobiele operators aanbieden.

Lokale financiers

Het geld van EZ, uitgekeerd via de economische voorlichtingsdienst EVD, is voldoende voor de aanleg van de netwerken. Voor de exploitatie spreekt Hopling met lokale financiers. "Je moet dan denken aan bankachtige instanties", zegt Koppe. Volgens hem is het voor het eerst dat EZ geld beschikbaar stelt voor het bevorderen van de afzet van Nederlandse ict-apparatuur.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2343078). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×