Managed hosting door True

Belgische Versatel wordt KPN België

 

KPN België, dat is de nieuwe naam van Versatel België dat zich toelegt op vaste telefoniediensten voor ondernemingen. En daarmee komt de merknaam KPN na vijf jaar terug bij onze zuiderburen.

Telecombedrijf KPN heeft besloten de naam Versatel in België te veranderen in KPN België. Het is iets meer dan vijf jaar geleden dat de 'KPN België' naamkaartjes verdwenen toen KPN zijn Belgische vestiging verkocht aan Scarlet Telecom. KPN heeft sinds enige tijd de Belgische aanbieder van vaste telefonie Versatel-Tele2 België overgenomen en een terugkeer van de naam lag voor de hand. Daarnaast is KPN in België ook eigenaar van de mobiele operator BASE.

Grégoire Dallemagne neemt de leiding van KPN België dat 200 werknemers telt, goed voor ruim 100 miljoen euro in 2006. Tele2 dat zich op de particuliere sector richt, blijft een onderdeel van KPN België, maar onder de maatschappijnaam D2.

Getronics België

KPN België zelf is een onderdeel van KPN Mobile International, geleid door de Zuid-Afrikaan Stan Miller. Hoe de verdere integratie, ook van Getronics België, zal plaats vinden, is nog niet duidelijk.

KPN Mobile is begin dit jaar ook in Spanje van start gegaan, voor het eerst als mobiele virtuele netwerkoperator op basis van het netwerk van Orange (France Telecom). Daar wordt het merk Simyo in de markt geplaatst.

In samenwerking met Data News.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2330986). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×