Managed hosting door True

Haags Main Capital haalt 236,5 miljoen euro op

 

Investeerder Main Capital heeft 236,5 miljoen euro opgehaald voor het Main Capital V-fonds. Dat fonds richt zich op groeiende bedrijven in de Benelux en Duitstalige landen. Daarmee heeft het Haagse bedrijf het Duitse JobRouter en GOconnectIT uit Nieuwegein overgenomen.

Main Capital V investeert in softwarebedrijven die ‘groeiend en winstgevend zijn en verder willen groeien door middel van organische groei en aanvullende overnames.’ Het gaat om bedrijven in de Benelux en de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, red.).

Het fonds doet meerderheids-buy-outs en zogenaamde leveraged buy-outs. Dat laatstgenoemde is een financieringsmethode waarbij een bedrijf wordt overgenomen en het vervolgens het geïnvesteerde geld in een later stadium terugbetaalt.

Tijdens de investeringsronde mikte Main Capital op tweehonderd miljoen euro. Naast de bestaande investeerders zijn ook nieuwe (internationale) partijen toegetreden. In totaal was dat goed voor 236,5 miljoen euro.

Twee overnames

De eerste meerderheidsbelangen zijn intussen verworven, zo laat Main Capital weten. In november is GOconnectIT uit Nieuwegein voor ruim tien miljoen euro overgenomen. Dat bedrijf is specialist op het gebied van geografische informatiesystemen (gis) en field service management (fms).

De tweede overname betreft het Duitse JobRouter. Deze onderneming uit Mannheim levert workflow- en documentbeheeroplossingen om bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en te automatiseren. De geschatte bedrijfswaarde (enterprise value) van JobRouter ligt tussen de tien en vijftien miljoen euro.

Main Capital ondersteunt beide bedrijven in de (internationaal) groei en de uitbreiding van het product- en dienstenportfolio. Om dit te realiseren gaat het gerichte overnames doen. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6263872). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×