Managed hosting door True

Indiaas Infosys heeft weer nieuwe leider

 

Manager

De raad van bestuur van Infosys heeft Salil Parekh aangesteld als nieuwe ceo. De topman neemt zijn functie bij het Indiase ict-concern op op 2 januari. Parekh volgt de gecontesteerde Visha Sikka op.

Sikka legde deze zomer zijn functie neer na aanhoudende interne kritiek, onder meer omdat hij persoonlijk geprofiteerd zou hebben van de overname van het bedrijf Panaya, begin 2015. Die beschuldigingen werden nooit bewezen.

Na zijn vertrek werd oprichter Nandan Nilekani, die van 2002 tot 2007 algemeen directeur was, terug naar het bedrijf gehaald om de gemoederen te bedaren en een nieuwe ceo te zoeken. Die is nu dus gevonden.

‘We zijn blij dat Salil naar ons komt als ceo en managing director van Infosys’, zo zegt Nilekani. ‘Hij heeft bijna drie decennia wereldwijde ervaring in de it-industrie, met een sterke reputatie om bedrijven om te turnen en het managen van succesvolle acquisties.’

Salil Parekh was eerder aan de slag bij Capgemini, waar hij deel uitmaakte van de Group Executive Board. Hij heeft een masterdiploma als it-ingenieur behaald aan de Amerikaanse Cornell-univerisiteit en een bachelor als luchtvaartingenieur van de universiteit van Bombay.

Infosys werd in 1981 opgericht. Er werken wereldwijd zowat tweehonderdduizend mensen. Het bedrijf, dat ook in de Benelux actief is, draait een omzet van ruim tien miljard dollar.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6258599). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×