Managed hosting door True

Norea en Isaca trekken fusiebesluit in

 

De voorgenomen fusie van de Nederlandse it-auditorsorganisaties Norea en Isaca NL vindt voorlopig geen doorgang. Dat blijkt uit een verslag van Computable-expert Jurgen van der Vlugt van de gezamenlijke ledenvergadering van beide organisaties, waar een principebesluit zou worden voorgelegd. Het voorstel voor zo’n besluit is door de besturen ingetrokken.

De leden van de it-auditorsclubs Norea en Isaca NL zouden op 13 december 2012 een principebesluit nemen over de fusie. Een voorstel daartoe werd door het bestuur van de vergaderagenda gehaald. Norea is een Nederlandse vakorganisatie, Isaca NL is de Nederlandse afdeling van een Amerikaanse beroepsorganisatie. Een versmelting leidt volgens een aantal kritische leden tot allerhande juridische, culturele en organisatorische problemen. Meer tijd is nodig om een fusie voor te bereiden.

Uitkomst van de vergadering is dat de twee organisaties blijven samenwerken, maar dan zonder formeel verband. Het aanvankelijke plan om per 1 januari 2013 te fuseren was al van de baan. Tijdens vergaderingen in oktober 2012 bleken bij leden gerede bezwaren te bestaan tegen een overhaaste fusie. De vergadering van 13 december had in elk geval tot een principebesluit over een fusie moeten leiden. Een voorstel daartoe werd door de besturen ingetrokken.

Vergaderverslag

Bij de vergadering was onder andere Computable-expert Jurgen van der Vlugt aanwezig. Lees zijn verslag van de vergadering, waarin kritische vragen door de bestuurders routineus werden geparkeerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4617116). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×