Managed hosting door True

Kwart van CIO's ziet daling ICT-budget

Dollars

Het ict-budget is het afgelopen jaar gelijk gebleven. Uit onderzoek van Gartner blijkt dat een kwart van de cio's een daling ziet van het ict-budget. Dit zijn voornamelijk Amerikaanse cio's.

Europese cio's hebben weinig last van de kredietcrisis. Dat blijkt uit onderzoek van Gartner. Gemiddeld genomen groeide het Europese ict-budget in het eerste kwartaal van 2008 met 3,86 procent. Cio's in de regio Azië en Australië zagen het ict-budget groeien met 5,98 procent. De ict-verantwoordelijken in deze regio's gaven verschillende keren tijdens het onderzoek aan dat ze kostenbesparing momenteel vooral een Amerikaans fenomeen vinden en er zelf weinig last van hebben.

Wereldwijd groeide het ict-budget met 3,3 procent. Het merendeel van de cio's zag vergeleken met 2007 geen veranderingen in het ict-budget. Bijna een kwart heeft een minder groot ict-budget dan vorig jaar. Dit zijn voornamelijk Amerikaanse cio's. Vijftien procent van de cio's heeft de beschikking over een groter ict-budget dan vorig jaar.

Het snijden in de ict-kosten maakt meestal deel uit van een bedrijfsbreed besparingsprogramma en is niet alleen op de ict gericht, zegt Gartner. "Gemiddeld genomen zijn cio's geen verandering in hun budgetten. Dit laat zien dat ict-budgetten niet langer gezien worden als de besparingspost, zoals dat in het verleden wel was", zegt Mark McDonald, analist bij Gartner. Bovendien wordt er vaak niet meer dan tien procent gesneden in het ict-budget. McDonald: "We zien voorzichtigheid en geen massale besparingen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.