Managed hosting door True

Gates: Meer visa voor buitenlands personeel

Bill Gates

Er is te weinig buitenlands personeel dat een visum krijgt om in Amerika aan het werk te gaan. Microsofts Bill Gates maakt zich zorgen.

Microsoft-topman Bill Gates wil dat meer buitenlandse werknemers in de Verenigde Staten mogen werken. Dat heeft hij woensdag laten weten voor het wetenschaps- en technologiecomité van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Volgens Gates zijn de 65.000 visa die jaarlijks verstrekt worden aan hoogopgeleide technologen te weinig om aan de vraag van Amerikaans technologiebedrijven te voldoen.

Het zogeheten H1B-visum waar Gates het over heeft, is bedoeld voor geschoolde mensen die in de VS willen werken, maar zich er niet permanent gaan vestigen. Hiermee kunnen Amerikaanse ondernemers relatief eenvoudig professionals inlijven, zonder eerst aan te hoeven tonen dat er in de VS een tekort is aan dergelijk gekwalificeerd personeel. Deze werkvergunning kan een periode tot zes jaar bestrijken.

Beperkingen

Om Amerikaanse werknemers te beschermen legt de overheid beperkingen op aan de toestroom van buitenlands personeel en het aantal werkvergunningen. Gates: "Vorig jaar kon Microsoft slechts eenderde van de buitenlandse kandidaten een H1B-visum bieden."

Afgevaardigde Dana Rohrabacher denkt dat bedrijven immigranten niet alleen willen inhuren vanwege de kennis die ze meebrengen, maar ook omdat buitenlands personeel een lager salaris zou ontvangen. Volgens de Microsoft-topman worden de werknemers juist ‘zeer, zeer, zeer goedbetaald'. Gates: "Als de situatie niet verandert, hebben bedrijven binnenkort te weinig talent om te blijven innoveren en concurreren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.