Managed hosting door True

Vakbondsleden stemmen in met nieuwe ICK-CAO

 

Handen schudden

De leden van vakbonden De Unie en FNV Bondgenoten hebben ingestemd met het principeakkoord voor de ick-cao 2008-2009. Belangrijkste afspraak in het principeakkoord is dat de cao wordt vergeleken met andere bedrijfstak-cao's.

De vakbondsleden van De Unie en FNV Bondgenoten hebben ingestemd met het principeakkoord voor een nieuwe tweejarige cao in de branche van de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologie (ICK).

In de cao staat onder andere dat werknemers de komende twee jaar ieder jaar 3 procent loonsverhoging krijgen. Ook wordt de doelenuitkering (bonus) verhoogd naar 1 procent. De onderhandelaars zelf vinden de belangrijkste afspraak dat de ick-cao wordt vergeleken met cao's uit andere sectoren. Volgens Gerard van Hees, bestuurder van FNV Bondgenoten, vinden ook de leden deze afspraak erg belangrijk.

Ambitieniveau

De vakbonden willen weten wat er in andere sectoren in een bedrijfstak-cao wordt vastgelegd en wat in een bedrijfs-cao. Zij hebben namelijk het idee dat in de ict-sector veel thema's in de bedrijfs-cao's worden gezet die eigenlijk in een bedrijfstak-cao thuishoren. "Wij hebben de verwachting dat daarmee inzichtelijk wordt gemaakt dat het ambitieniveau van veel andere sector cao's een stuk hoger ligt dan in deze branche", zegt De Unie-bestuurder Huug Brinkers. Hij noemt de tegemoetkoming in de WGA-premie, ziektekostenbijdrage, integraal gezondheidsmanagement, deeltijd- en thuiswerk, meer flexibele arbeidstijden voorbeelden die ook in bedrijfstak-cao kunnen worden vastgelegd.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2354557). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×