Managed hosting door True

ICT kan tien procent energie besparen

 

Inzet van ict kan zorgen voor een energiebesparing van tien procent. Voorbeelden zijn energiezuinige hardware en de inzet van slimme software die moet zorgen dat de thermostaat omlaag gaat.

Huishoudens en kantoren kunnen minstens tien procent besparen op het energieverbruik door ict in te zetten. Dat zeggen TNO, Telematica Instituut, ICTRegie en EPN, platform voor de informatiesamenleving. De instellingen baseren zich op bestaande onderzoeken naar energiebesparing door ict die verspreid over de wereld zijn uitgevoerd. Een daling van tien procent van het energieverbuik kan een gezamelijke kostenbesparing opleveren van 1,1 miljard euro per jaar.

De belangrijkste besparingsmogelijkheden door inzet van ict kunnen in de  woon- en werkomg gemaakt worden. Zo kan bijvoorbeeld intelligente software worden ingezet die de verwarming van huizen en kantoren regelt aan de hand van gedragspatronen en weersomstandigheden.

De instellingen pleiten voor de inzet van energiezuinige hardware en willen dat gebruikers met behulp van ict meer inzicht krijgen in energiegebruik en verspilling van energie. De vier instellingen pleiten voor een nationale aanpak. Overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen moeten daarin beter gaan samenwerken, vinden ze

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2356455). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×