Managed hosting door True

Sims vergroot ICT recyclingimperium

 

Recyclingbedrijf Sims Solutions, verantwoordelijk voor de recycling van ict-apparatuur in Nederland, neemt twee grote recyclingbedrijven over in Groot-Brittannië en Canada.

Recyclingbedrijf Sims neemt twee grote recyclingbedrijven over. Het gaat om RecommIT Limited in Groot-Brittannië en Accu-Shred Limited uit Canada. Met de overnames hoopt Sims om meer grip te krijgen op de winstgevende markt van recycling van hoogwaardige ict en elektronische apparatuur.

De dienstverlening van RecommIT, opgericht in 1997, omvat inzameling van materiaal, verwijdering van data, inzet van overtollige apparatuur voor hergebruik en de uiteindelijke recycling van onverkoopbare ict-middelen. Accu-Shred Limited is opgericht in 1994 is een van de grootste milieuvriendelijke recyclers van elektronica in Canada. Het bedrijf zorgt voor de bewerking, demontage, vernietiging en recycling van afgedankte elektronica.

Sims Recycling Solutions is ‘s werelds grootste recyclingbedrijf van elektronica, metalen, kunststoffen en beeldbuisglas en is actief op meer dan 120 locaties wereldwijd. Elk jaar recycleert het bedrijf zo'n 9 miljoen ton materiaal.

In Nederland verloopt de recycling van ict-apparatuur via Sims. Stichting ICT~Milieu, onderdeel van brancheorganisatie  ICT~Office ziet toe op de naleving van de regels voor inzameling en hergebruik van afgedankte ict-apparatuur. Onlangs bereikte ICT~Office een nieuwe mijlpaal in de recycling van ict-apparatuur. In Nederland nam Sims eerder recycler Mirec over.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2351845). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×