Managed hosting door True

Bob Ishida nieuwe ceo van Sharp Europe

 

Yoshida (Bob) Ishida Sharp Europe CEO

Het Japanse elektronicaconcern Sharp heeft Yoshihisa (Bob) Ishida benoemt tot nieuwe ceo van Sharp Europe. Ishida vervangt Tetsuji (Ted) Kawamura, die bij Sharp Electronics Corporation in de V.S. aan de slag gaat.

De 58-jarige Ishida is sinds juni 2017 Executive Vice President van Sharp Corporation. Daarnaast staat hij aan het hoofd van het onlangs opgerichte ‘AIoT Business Strategy Office’ en is hij nu dus ook chief executive officer bij Sharp Europe. Sharps AIoT Business Strategy-afdeling houdt zich bezig met de combinatie van artificial intelligence (ai) en internet of things (IoT), in diverse elektronische producten voor thuis en op kantoor. Tijdens zijn carrière in de consumentenelektronica, de it- en innovatie-business heeft Ishida diverse leidinggevende en adviserende functies bekleed bij Sony Corporation, Rakuten Corporation en LG Display Japan Co.

‘Ik ga me bij Sharp focussen op het bevorderen van innovatie, waardoor we de technologie kunnen ontwikkelen die de nieuwe manieren van werken en leven ondersteunen’, zegt Ishida. ‘Bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten is de manier waarop we het leven van onze klanten eenvoudiger kunnen maken, altijd het uitgangspunt.’ 

In het Sharp-managementteam vinden nog meer veranderingen plaats. Zo is Jun (Jeff) Ashida, die president Information Systems Europe was, aangesteld als president Sharp Electronics Europe. Hij zal rapporteren aan Ishida. Alex Hermann, tot voor kort vice president van Sharp Information Systems Europe, is benoemd tot president van deze divisie. Hij zal rapporteren aan Ashida.

Sharp is al sinds medio vorig jaar in handen van de Taiwanese onderdelenleverancier en oem Foxconn. Dat bedrijf nam voor bijna vier miljard dollar twee derde van de aandelen over, na aanhoudende verliezen bij Sharp.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6176347). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×