Managed hosting door True

Aegon benoemt Anke Schlichting tot CTO

Financieel dienstverlener heft cio-functie op

 

Anke Schlichting

Anke Schlichting is de nieuwe chief technology officer (cto) van Aegon Nederland. Zij volgt Kees Smaling op, die de overstap maakt naar Aegon Continental Europe. Schlichting is bij Aegon verantwoordelijk voor de dagelijkse ict-activiteiten alsmede technologische innovatie in robotisering en kunstmatige intelligentie. Als cto stuurt ze vijfhonderd medewerkers aan. Schlichting komt van pensioenuitvoerder APG, waar ze directeur ICT was.

Anke Schlichting (48) studeerde in 1993 af als bedrijfskundig informaticus aan de Erasmus Universiteit. Na haar studie begon ze bij Accenture, toen nog Andersen Consulting. Daar werkte ze binnen de financiële sector en telecom om uiteindelijk uit te groeien tot partner. Ook werkte ze bij Delta Lloyd als informatiemanager Leven. Daarna trad ze aan als directeur ICT bij pensioenuitvoerder APG.

Volgens topman Maarten Edixhoven van Aegon Nederland heeft Schlichting ervaring met technologische vernieuwing in de financiële sector. 'Zij wordt bij Aegon verantwoordelijk voor het inpassen van nieuwe technologieën als robotisering en kunstmatige intelligentie waardoor onze klanten tegen lagere kosten een betere dienstverlening krijgen.' Ook zal de nieuwe cto betrokken zijn bij de investeringen die Aegon doet in (jonge) fintech-bedrijven.

Van cio naar cto

De Aegon-organisatie kent officieel geen functie meer van cio (chief information officer); dat is nu de cto. Bij Aegon Nederland heeft de cto een eigen cto-office met een programmabureau. Daaronder vallen twee divisies: de ict-activiteiten voor de businessunits, geleid door Erik Hietkamp, en de operationele it-activiteiten, geleid door Rick Mackay. De cto vormt samen met deze twee it-directeuren het it-management van ICT Aegon Nederland. Daarboven hangt op groepsniveau de Global IT Board.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5975506). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij APG
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×