Managed hosting door True

USoft schikt met ontslagen directeur

 

Handen schudden

Softwarebedrijf USoft heeft alsnog een afvloeiingsregeling gesloten met de eind vorig jaar op non-actief gestelde gestelde directeur Cretien Jung. Details over de gemaakte afspraken zijn niet bekend, maar Jung keert niet terug bij zijn oude werkgever. De inmiddels ex-directeur had een kort geding aangespannen bij de rechtbank Midden-Nederland om zijn ontslag aan te vechten. De rechtbank hoefde uiteindelijk geen uitspraak te doen omdat beide partijen er toch onderling zijn uitgekomen.

Algemeen directeur Roel Spans zegt niet te kunnen ingaan op afspraken met individuele werknemers van zijn bedrijf. Statutair directeur Jung moest vorig jaar in het kader van een reorganisatie het veld ruimen bij het softwarebedrijf uit Baarn, dat applicaties voor data-intensieve transacties en business process management (bpm) ontwikkelt.

Jung was het niet met zijn dreigende ontslag eens en weigerde een voorgestelde vertrekregeling. Daarop werd hij eind november 2012 geschorst. Daarna stapte hij naar de rechter en eiste begin maart via een kort geding zijn directeurspost en achterstallig loon terug. Beide partijen kwamen uiteindelijk toch tot een minnelijke schikking.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4701442). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×