Managed hosting door True

Belastingdienst stopt vooral nieuwbouw

 

Belastingdienst

Het zijn vooral nieuwbouwprojecten die de Belastingdienst nu stopt om een overschrijding van het budget te voorkomen. Het overgrote deel van de contracten wordt per 1 mei beëindigd. De maatregel past, volgens de fiscus, in de vereenvoudigingsoperatie die in 2007 is ingezet.

De Belastingdienst schrapt vooral de inhuur van externe ict'ers voor nieuwbouwprojecten. Dat schrijft de fiscus in een reactie op het artikel ‘Fiscus voorkomt 100 miljoen overschrijding'. "Omdat het budget voor 2009 fors dreigde te worden overschreden is besloten een belangrijk deel van de externe inhuur voor nieuwbouw op korte termijn te beëindigen, voor het overgrote deel per 1 mei", aldus woordvoerder Jelle Wijkstra.

De maatregel is een rigoreuze maatregel om de wildgroei aan externe inhuur onder controle te krijgen. "Het past in de vereenvoudigingsoperatie waarbij de Belastindienst focust op de belangrijkste, strategische vernieuwingen", aldus de woordvoerder. Naast de doorlichting van de gehele informatievoorzieningsketen (iv-keten) wordt gekeken naar de ict-inzet voor nieuwbouwprojecten. "Omdat het een toekomstvaste architectuur moet zijn, is duidelijk dat we niet alles tegelijk moeten doen."

Vereenvoudigingsoperatie

De vereenvoudigingsoperatie werd in 2007 ingezet. De aanstelling van cio Wim Sijstermans maakt hiervan deel uit. Ook zegde staatssecretaris Jan Kees de Jager toe alle managers bij de Belastingdienst op cursus te sturen. Daarnaast wordt de hele informatievoorzieningsketen (iv-keten) doorgelicht.

De fiscus zegt niet hoeveel contracten per 1 april en 1 mei worden beëindigd. Volgens bronnen zou het gaan om in totaal vijfhonderd ict'ers. Er zou een budgetoverschrijding dreigen van honderd miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2921620). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Dan wordt het dus "Leuker kunnen we het niet maken, wel eenvoudiger".

"Het zijn vooral nieuwbouw projecten die de Belastingdienst nu stopt..."

"Omdat het een toekomstvaste architectuur moet zijn, is duidelijk dat we niet alles tegelijk moeten doen."

Dat wordt dus COBOL en Cool:Gen. Die systemen zijn tot nu toe het meest "toekomstvast" gebleken. En de vendor lock-in bij IBM is natuurlijk ook "toekomstvast". Net als het permanente neus-interieur onderhoud van veel internen.

"Het past in de vereenvoudigingsoperatie waarbij de Belastingdienst focust op de belangrijkste, strategische vernieuwingen", genaamd "complexiteitsreductie". Dit is grotendeels nieuwbouw en dat zetten we nu "on hold".
De Jager & Co. wat willen jullie nou?

En belastingdienst.......... hoe lossen jullie het op dat jullie zoveel mensen op straat gaan zetten en werkloos maken?

Houden ze in ieder geval Microsoft nog een tijdje buiten de deur.......

Vreemd. Via verschillende tussenbureaus ontvang ik nog steeds nieuwe aanvragen voor zzp'ers bij de belastingdienst (soms voor extreem lage tarieven die zelfs voor een zzp'er niet kostendekkend zijn). Het geeft niet een indruk van betrouwbaarheid.

@Tester:
Da's niet vreemd hoor. Iedereen is aan het cv's verzamelen, voor als het zometeen weer beter gaat...
En betrouwbaar? Zucht, ik ben nog geen betrouwbare bemiddelaar c.q. recruiter tegengekomen die z'n afspraken WEL nakomt.

@InBetweenJobs
Ik hoop dat je gelijk hebt dat het 'zometeen weer beter gaat'!

Vacatures bij Belastingdienst

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.