Managed hosting door True

Getronics werft in Limburg makkelijk mensen

 

Ict-dienstverlener Getronics werft makkelijk personeel voor zijn Global Service Center in Beek en Sittard. Het werk trekt vooral sollicitanten die anders voor een baan buiten Limburg zouden kiezen. Getronics wil het komende jaar nog eens tweehonderd medewerkers werven in Zuid-Limburg.

Getronics vindt in Limburg genoeg kandidaten die willen werken bij het Global Service Center in Beek en Sittard. Het bedrijf heeft sinds 2006 een servicecenter in Beek. Sinds kort is er ook een vestiging in Sittard. Er werken ongeveer vierhonderd mensen n Zuid-Limburg voor de dienstverlener. Het bedrijf wil groeien naar zeshonderd medewerkers.

"Wij bieden carrièremogelijkheden waar ze anders voor zouden moeten verhuizen", zegt operations manager Heini Baak. De dienstverlener trekt vooral jonge sollicitanten. Deze komen op de zogeheten skilled service desk te zitten. "In twee jaar tijd is tien procent van onze medewerkers doorgegroeid," zegt Baak.

Geen ict-diploma

De kandidaten hoeven geen ict-diploma te hebben. Baak: "We zoeken mensen uit allerlei beroepsgroepen. Ze moeten wel affiniteit met ict hebben en minimaal een mbo-diploma hebben." De dienstverlener leidt deze mensen in vier weken op, zodat ze aan de slag kunnen. Later kunnen ze meerdere Microsoft-certificaten halen.

De dienstverlener koos in 2006 voor Beek om de meertaligheid van de mensen in de regio. "Het is relatief makkelijk om aan Duits- en Franssprekenden te komen", zegt Baak.

Opsteker voor lokale economie

De gemeente Sittard waardeert het enorm dat Getronics heeft gekozen voor Sittard. "Dit is een opsteker voor de lokale economie. De industriële en logistieke activiteiten lijden onder de economische crisis. Dan is de vestiging van Getronics, inclusief een groei van ongeveer tweehonderd arbeidsplaatsen,  welkom", zegt wethouder Pieter Meekels. Hij denkt dat de regio de impuls goed kan gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2859153). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dat is een goei artikel voor mij want ik heb een ict-diploma en ik spreek nederlands en frans.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×