Managed hosting door True

Actieprogramma ICT~Office van start

 

Staatssecretaris Jan Kees de Jager geeft op maandag 26 januari de aftrap van het actieprogramma van branchevereniging ICT~Office. Naast De Jager geven ook zeven directeuren van ict-bedrijven een gastles op hun oude middelbare school.

Vandaag gaat het actieprogramma Onderwijs & Arbeidsmarkt van start van brancheorganisatie ICT~Office. Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën geeft de aftrap van het programma door vanmiddag veertig minuten een gastles te geven op de scholengemeenschap Dalton in Den Haag.

Daarnaast geven ook een aantal directeuren van Nederlandse ict-bedrijven gastles op middelbare scholen. Het gaat om zeven directeuren, onder wie Theo Rinsema, ceo van Microsoft Nederland en Harry van Dorenmalen, algemeen directeur van IBM Nederland. De gastlessen worden gegeven samen met de jongste ict'ers uit het bedrijf.

ICT~Office heeft ongeveer drie miljoen euro beschikbaar om de komende vier jaar het actieprogramma te financieren. Dat geld komt van leden, de brancheorganisatie en CA-ICT, het centrum voor arbeidsmarktvraagstukken ict. Het deel dat vandaag start, ‘Ict'er in de klas', is een onderdeel van het actieprogramma. Daarnaast is er ook nog een website www.allesis.it, waar jongeren informatie over werken in de ict kunnen vinden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2846678). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Wat een vaag bericht is dit. Mij wordt niet duidelijk wat het doel is van 'het actieprogramma van ICT~Office'. Ik heb even gekeken op de site van ICT~Office, maar daar wordt geen melding gemaakt van een 'actieprogramma'.

Het idee is om mensen te gaan informeren over wat ICT betekent. En wellicht te interesseren om de ICT in te gaan en het imago van ICT op te poetsen :-)
Er heerst namelijk een bepaald idee onder de jeugd. Daarnaast moet er duidelijk worden gemaakt wat ICT allemaal betekend en doet in hun dagelijks leven denk hierbij aan treinen waarmee ze reizen of bijv. transacties bij de banken.

Het is bedoelt voor de jeugd die HAVO/VWO opleidingen volgen.

Hoezo 'gastles op hun oude middelbare school'? Ik meen toch met grote zekerheid te weten dat Jan Kees de Jager niet in Den Haag op de middelbare school heeft gezeten...

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×