Managed hosting door True

ICT'ers verwachten collegiale omgeving

 

Ict'ers zijn tevreden over hun werk en werkomgeving. Wel zijn arbeidsvoorwaarden belangrijker geworden dan vorig jaar. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek naar medewerkertevredenheid van onderzoeksbureau Integron.

Ict'ers zijn erg tevreden. Dit komt naar voren uit onderzoek onder 4400 werknemers uit elf verschillende branches. Ten opzichte van andere branches staan ict-werknemers positiever tegenover de organisatie waar zij werken.

Collegiale omgeving

Ict'ers zijn goed te spreken over samenwerking, vrijheid en toegankelijkheid van de leidinggevende binnen hun organisatie. Uit het onderzoek blijkt verder dat medewerkers in de ict en telecommunicatie een collegiale omgeving verwachten waarin met respect wordt samengewerkt en gecommuniceerd.

De gemiddelde tevredenheid over deze zaken wordt beoordeeld met een 7,7. Dit cijfer ligt vijf tiende hoger dan de gemiddelde tevredenheid onder alle ondervraagden. "De ict-sector komt er wat betreft tevredenheid onder de werknemers goed vanaf. Dat heeft te maken met de aanhoudende schaarste op de arbeidsmarkt in die sector", licht Rob Fest van Integron toe.

Leidinggevende

Wel blijkt dat net als in de andere branches, arbeidsvoorwaarden belangrijker zijn geworden dan vorig jaar. Zaken die volgens de respondenten uit de ict-sector beter kunnen, hebben vooral te maken met beloning en de manier waarop de leidinggevende zijn rol vervult. Ten opzichte van 2007 zijn ict'ers echter wel gelukkiger met de beloning die zij krijgen. Terwijl de beloning in 2007 nog een 6,5 scoorde, wordt deze voor 2008 beoordeeld met een 7.

Naast de ict-branche scoren de bouw en installatie, financiële dienstverlening en zakelijke dienstverlening bovengemiddeld. Werknemers in de branches overheid, onderwijs, groothandel, transport en zorg zijn minder tevreden.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2834848). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×