Managed hosting door True

ICT-cursus Belastingdienst nog onbekend

 

Belastingdienst fiscus

Er is nog geen duidelijkheid over de ict-bijscholingscursus voor de teamleiders en managers bij de Belastingdienst. Staatssecretaris Jan Kees de Jager liet in juli 2008 weten dat hij alle managers en teamleiders op cursus wil sturen. Er wordt nog gewerkt aan een plan van aanpak.

Ongeveer een half jaar na de bekendmaking van de plannen, is er nog niets bekend over de ict-cursus voor managers bij de Belastingdienst. Staatssecretaris Jan Kees de Jager schreef in augustus in een brief aan de Tweede Kamer dat alle 150 managers en 1300 teamleider op ict-bijscholingscursus worden gestuurd.

Een woordvoerder van de Belastingdienst laat weten dat er gewerkt wordt aan een plan van aanpak. "Er zijn wat gedachten op papier gezet, maar die zijn niet scherp genoeg bevonden." Door de feestdagen heeft het schrijven wat vertraging opgelopen, maar hij verwacht dat er binnenkort meer duidelijkheid zal zijn.

De bijscholingscursus maakt deel uit van de vereenvoudigingsoperatie bij de Belastingdienst. De leiding van deze operatie is in handen van Wim Sijstermans, die op 15 september vorig jaar aantrad als cio.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2827653). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Het is volkomen logisch dat het wat langer duurt.

Niemand weet hoe de ICT van de Belastingdienst werkt
Diegenen die het gemaakt hebben zijn allemaal weg

Hoe het over een paar jaar gaat worden wordt door adviseurs bedacht.

Maar er is hoop. De jager gebruikt een nieuw systeem pas als het goed werkt.

Gaat hij zelf helaas dan niet meer meemaken ;-))

@ Stofjas:
Een nogal ongefundeerde uitspraak om te stellen dat niemand weet hoe de ICT van de Belastingdienst werkt. Ruim 3500 mensen bij B/CICT weten dat namelijk wel degelijk. Het zogenoemde 'probleem' met de ICT bij de Belastingdienst zit 'm vooral in de media die de enorme diversiteit aan applicaties bij de Belastingdienst over ??n kam scheren en de neiging vertonen problemen bij de Belastingdienst volkomen buiten iedere proportie op te blazen.
Een mooi voorbeeld is een gemiddeld bericht uit de Telegraaf: "Het computersysteem van de Belastingdienst was vastgelopen...". De journalist die zo'n uitspraak in de krant weet te zetten heeft werkelijk geen benul waar hij/zij het over heeft. Zoiets als HET computersysteem van de Belastingdienst bestaat namelijk niet.
De ICT van de Belastingdienst is zeer divers en bestaat uit vele platformen en systemen. En juist daar zit vooral de crux: de (te) grote diversiteit en versnippering van systemen. En het feit dat een fout in ??n of meerdere van deze systemen vaak een enorme impact heeft. Zo'n fout treft namelijk al snel een zeer substantieel deel van de Nederlandse bevolking.

Combineer dat laatste feit met de hysterische berichtgeving in de media, en een volkomen onjuist beeld van de ICT van de Belastingdienst komt op een ieders netvlies te staan.

@ R Klompe

3500 - 1 Dan toch?

www.computable.nl/artikel/ict_topics/overheid/2365531/1277202/de-jager-grijpt-in-bij-belastingdienst.html - 75k - 2008-02-27

Natuurlijk lopen er geen 700 systemen tegelijk vast.
Maar je hebt maar 1 kluns nodig voor die grap hierboven.

Vacatures bij Belastingdienst

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.