Managed hosting door True

Logitech schrapt banen systeembeheerders

 

Ontslag

Een deel van de systeembeheerders bij Logitech moet een andere baan gaan zoeken. De toetsenbordenproducent ziet zich door de economische crisis genoodzaakt een deel van de banen te schrappen.

Producent Logitech International schrapt wereldwijd vijfhonderd arbeidsplaatsen. Dat heeft de werkgever laten weten. De verslechterende wereldeconomie zou de producent van computermuizen en toetsenborden ertoe gedwongen hebben een deel van de banen te schrappen.

De werknemers die hun spullen kunnen pakken, zijn niet werkzaam op de fabrieksvloer. Naast medewerkers van marketing en verkoop verliezen ook personeelsleden van de afdeling systeembeheer hun baan. Het is nog onduidelijk hoeveel systeembeheerders ontslagen worden en of de reorganisatie ook invloed heeft op het personeel van Logitechs Nederlandse vestigingen.

Naast het schrappen van banen moest Logitech de winst- en omzetverwachtingen voor het lopende gebroken boekjaar naar beneden bijstellen. In oktober verlaagde het bedrijf ook al zijn prognoses voor het boekjaar 2008/2009. Vooral in december liepen de verkopen terug, aldus het bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2826533). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×