Managed hosting door True

Ex-Atos-topman Kieboom wordt CEO bij Logica

 

Wilbert Kieboom geeft vanaf februari 2009 leiding aan Logica Benelux. Eerder was hij topman bij branchegenoot Atos Origin, waar hij de enige Nederlander in de raad van bestuur was. Kieboom volgt bij Logica Paul Schuyt op, die in december zijn vertrek aankondigde.

Wilbert Kieboom wordt vanaf februari 2009 de nieuwe algemeen directeur van Logica Benelux. Tot enkele maanden geleden was hij topman bij branchegenoot Atos Origin. Kieboom volgt bij Logica scheidend directeur Paul Schuyt op, die in december zijn vertrek aankondigde.

Kieboom maakte tot vorig jaar augustus deel uit van de raad van bestuur van de Atos Origin Groep, waar hij operationeel directeur was. Bovendien was hij vanaf 2000 verantwoordelijk voor de regio's Benelux, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Sinds zijn vertrek bij Atos Origin heeft de Frans-Nederlandse dienstverlener geen enkele Nederlander meer op een bestuursfunctie in het internationale hoofdkantoor in Parijs.

Veranderingen versnellen

Als chief executive officer van Logica Benelux gaat Kieboom leidinggeven aan zevenduizend medewerkers. De activiteiten in Nederland, België en Luxemburg  waren in 2007 goed voor ongeveer vijftien procent van de jaaromzet van de Logica Groep. Kieboom rapporteert rechtstreeks aan algemeen groepsdirecteur Andy Green. Die hoopt dat Kieboom ‘al de lopende veranderingen binnen de regio kan versnellen.'

Het gaat niet goed met ict-dienstverlener Logica. In 2008 kondigde Green een grootschalige banenreductie aan. In Nederland betekende dit dat tot eind 2008 honderd medewerkers op straat kwamen te staan. Het betrof daarbij voornamelijk niet-declarabele functies.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2825735). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Yes, ben ik eindelijk de enige Kieboom binnen Atos!!

Waarop is het feit gebaseerd dat het slecht gaat met Logica?

http://www.euronext.com/trader/summarizedmarket/stocks-2593-EN-GB0005227086.html?selectedMep=2

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×