Managed hosting door True

Horloge met valsensor wint Saxionprijs

 

Saxion Hogeschool heeft de jaarlijkse scriptieprijs uitgereikt. Het winnende afstudeerwerk is volgens de jury ‘van ongekende maatschappelijke relevantie en toepasbaarheid'.

Studenten Technische Informatica Koen klein Tank en Tom Hendrixen zijn onderscheiden voor hun afstudeerscriptie. Bij de uitreiking van de Saxionprijs in Enschede hebben ze de eerste prijs gewonnen. Dat heeft de opleider laten weten.

De studenten hebben tijdens hun afstuderen bij Nedap een valsensor ontwikkeld die langdurige metingen bij Parkinsonpatiënten mogelijk moet maken. De sensor, die microbewegingen van de patiënt registreert, is verwerkt in een polshorloge. Volgens de juryleden is de scriptie ‘van absolute en ongekende maatschappelijke relevantie en toepasbaarheid'.

De uitreiking van de Saxionprijs is een jaarlijks evenement van Saxion Hogeschool. De prijs moet studenten motiveren tot een betere prestatie en de relatie met het werkveld tot uiting brengen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2714429). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Beide studenten hebben hun afstuderen uitgevoerd bij Nedap Specials in Groenlo. Http://www.nedapspecials.nl voor meer informatie (ook om een echte foto te verkrijgen bijvoorbeeld).

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×