Managed hosting door True

Banometer: minder vraag naar applicatieprogrammeur

 

Er lijkt minder vraag te zijn naar onder andere automatiseringsadviseurs, applicatieprogrammeurs en informatieanalisten. Voor die functies werden minder personeelsadvertenties geplaatst dan een week geleden.

Het aantal ict-vacatures is flink gedaald. In de landelijke bladen werd 125 keer een personeelsadvertentie geplaatst. Vorige week waren het er nog 209.

De sterkste dalingen zijn te zien in de functies voor hoofd applicatiebeheer en applicatieprogrammeur. Daar werd achtereenvolgens acht en 21 keer naar gevraagd. De aantallen lagen op twintig en 33.

Ook om automatiseringsadviseurs, trainees, projectmanagers en informatieanalisten wordt minder gevraagd. De systeembeheerder werd wél iets populairder: personeelsfunctionarissen plaatsten vorige week tien advertenties. Deze week zijn het er dertien.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2640862). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

En natuurlijk speelt de vakantie geen rol hierin ...
zowieso raar om een trend uit twee datasets met een week ertussen te halen.

Geheel met de vorige spreker eens, de kop doet vermoeden dat we het hier over een trend hebben, wat een amateurisme!

Computable gaat de berichtgeving over de Banometer anders aanpakken. We gaan voortaan kijken naar de cijfers per kwartaal, in plaats van per week.

Kijk eens naar de statistiekjes. De vraag naar de applicatieprogrammeur is juist aanzienlijk gestegen!! Wie schrijft deze analyse, en wie controleert het?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×