Managed hosting door True

Student vindt baan in ICT saai

Het grootste deel van de studenten wil niet in de ict werken, omdat het saai zou zijn. Dat blijkt uit onderzoek onder tweeduizend studenten. Ook het salaris speelt een rol.

Studenten denken dat de ict-sector ze een goedbetaalde baan kan bieden. Toch kiest het grote gedeelte van hen voor een baan in een andere sector. Het probleem: ze willen geen ict-baan omdat ze vermoeden dat het werk saai is.

Dat blijkt uit onderzoek van de British Computer Society, die tweeduizend studenten ondervroeg. Om de saaiheid te vermijden, kiest zestig procent van de ondervraagden voor een baan in een andere branche. Daarnaast speelt de beloning een rol in de baankeuze, aldus de onderzoekers. De ondervraagden vermoeden dan wel dat met ict-werkzaamheden een goede boterham te verdienen valt, het salaris zou in andere sectoren nóg hoger zijn. Ook het imago dat de branche volgens de studenten heeft zou een reden zijn elders te gaan werken.

Studenten die een baan in de ict wél zien zitten, vinden het kwijtkunnen van persoonlijke interesses belangrijk. Daarnaast voelen vooral meisjes zich aangetrokken tot de impact van ict op het dagelijks leven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Werken in de ict gaat niet alleen over achter een pc zitten. Je bent zo als het heet "in dienst van de business" wat er eigelijk op neer komt dat het bedrijf geen geld kan verdienen als er iets op ict gebied niet werkt. Ict ken ( zie deze site ) vele kanten. je moet idd uit een bepaald stukje hout zijn gesneden ja, dat wel. Maar saai is het in de ict nooit.

ICT is niet saai, maar heeft wel kanten die minder spannend zijn. Elke baan heeft dat.

ICT zit in elk bedrijfsproces en een ICT-er kan hierdoor veel leren over alle facetten van het gehele bedrijf.

Ik ben een ICT-er en ik leer elke dag iets nieuws, en dat is nooit saai!

ICT = SAAI ???? Echt niet!

Ik kom uit een geheel andere branche, en als ICT nu een ding NIET is, dan is het wel SAAI! Mensen hebben geen idee hoeveel beweging er in de ICT branche zit, elke dag weer iets nieuws, wat zeg ik; Elk uur weer iets nieuws!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.