Managed hosting door True

Studentstock laat werkgever bieden op starter

 

Studenten

Studentstock.nl komt met een virtuele beursvloer waar gehandeld kan worden in startend personeel. De starter krijgt zélf ook een percentage van het geboden bedrag. Tot nu toe hebben drie ict-bedrijven interesse getoond.

Bedrijven kunnen binnenkort online bieden op net afgestudeerde studenten die op zoek zijn naar een baan. Voor populaire werknemers moet uiteraard meer geboden worden dan voor krachten die minder in trek zijn.

De makers van de website Studentstock.nl willen het reguliere sollicitatieproces omdraaien: werkgevers kunnen via de website solliciteren bij starters. De bedrijven kunnen via videopitches van de studenten op zoek gaan naar het juiste personeel.

Het initiatief moet ervoor zorgen dat afgestudeerde hbo'ers en academici langer in hun eerste baan blijven. Volgens Studentstocks woordvoerder Hans van der Mey gaat 90 procent van de starters binnen een jaar op zoek naar een nieuwe baan, doordat zij hun eerste werkplek kiezen op basis van de mooie beloften die de werkgever doet. Studentstock.nl moet leiden tot ‘een gezonde handel in talent', waarbij de studenten weloverwogen voor een bedrijf kunnen kiezen.

Bovendien kunnen ze er zelf ook geld mee verdienen: de student ontvangt een percentage van elk bod dat een werkgever op hem of haar uitbrengt. Volgens Van der Mey is de kans klein dat starters zich vooral inschrijven om zo gemakkelijk wat extra geld te verdienen. "We nemen van tevoren een persoonlijkheidstest af", aldus de woordvoerder. "Ook doen we een IQ-test. Iemand die niet oprecht is, valt dan door de mand. Bovendien denk ik niet dat de studenten hun reputatie te grabbel willen gooien door zoiets te doen."

Een week voor de officiële lancering van de website hadden 45 organisaties en honderd studenten zich ingeschreven op Studentstock.nl. Onder de deelnemende bedrijven bevinden zich volgens Van der Mey drie ict-bedrijven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2580111). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Dat wordt dan een hard gevecht voor de 3 ict bedrijven, want er staan welgeteld 2 studenten op met een ICT studie.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×