Managed hosting door True

Consultant wil flexibele werkuren

 

file

De files in Nederland zorgen ervoor dat consultants moeite hebben bij het plannen van projecten. Zij willen daarom liever flexibel werken of thuiswerken dan een leaseauto.

Consultants hebben liever flexibele werkuren of de mogelijkheid tot thuiswerken dan een leaseauto. Dat blijkt uit onderzoek van Maconomy onder 387 consultants in de ict, marketing en communicatie, reclame en de interactieve industrie. Slecht 25 procent van de consultants kiest voor een leaseauto. Meer dan de helft wil liever flexibele werkuren en mogelijkheden tot thuiswerken.

Een kwart van de ondervraagde consultants zegt dat de toenemende reistijd problemen oplevert voor de planning van projecten. Slechts de helft geeft aan dat het overschrijden van uren op een project niet voor problemen zorgt. Zij zeggen deze uren door te berekenen aan de klant. Dat gebeurt vooral in de ict-branche. Bij eenderde van de ondervraagden zijn deze uren voor rekening van de organisatie.

In de ict werkt men weinig met een vaste prijs. Slechts 7 procent van de ict-consultants zegt een vaste prijs te hanteren. In de ict-branche gelden het vaakst specifieke regels voor het schrijven van uren. Van de ondervraagde consultants zegt 61 procent met vaste regels te werken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2573148). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Lekker in die auto blijven zitten en naar de klanten toerijden.Zeker geen andere baan zoeken anders kom ik jullie weer tegen nu ik lekker op een vaste plek werk en nooit meer in die auto hoef..

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×