Managed hosting door True

Gemeente Zoetermeer rondt vierde TOP IT-klas af

 

Er zijn weinig vrouwen in de ict. Daarom organiseert Gemeente Zoetermeer jaarlijks een TOP IT-klas waarin vrouwelijke deelnemers in aanraking komen met alle aspecten van ict. Dit jaar ronden 43 meiden de cursus af.

Gemeente Zoetermeer heeft voor de vierde keer de TOP IT-klas georganiseerd. Op 20 mei sloten 43 deelneemsters met succes de cursus af. De gemeente hoopt door de TOP IT-klas meiden te interesseren voor een opleiding in de ict. Vier middelbare scholen doen mee aan het project.

Tijdens de cursus, die alleen voor meiden is, komen alle elementen van ict aan bod. Viktor Walgien, ict-coördinator bij het Alfrink College, vindt het positief dat er geen jongens aan de cursus meedoen: "Neem zoiets als een computer uit elkaar halen. Doe je dat met jongens en meiden samen, dan hebben in negen van de tien gevallen de jongens een schroevendraaier in hun hand en kijken de meiden toe."

De klas bracht een bezoek aan het Museum voor Communicatie in Den Haag. Bij de organisatie Kennisnet voerden ze gesprekken met vrouwelijke ict'ers. De meiden waren erg enthousiast over de opzet. Stefanie Boelhouwer: "De bezoeken aan Kennisnet en het Museum voor Communicatie vond ik goed. Zo krijg je een breder beeld van ict."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2573000). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.