Managed hosting door True

Nederlander wint prijs voor verbetering open systemen

Ict'er Bram Molenaar wordt binnenkort onderscheiden met de NLUUG Award. Volgens de jury heeft hij bijgedragen aan de verbetering van het gebruik van open systemen.

De Nederlandse ict-expert Bram Moolenaar heeft de NLUUG Award gewonnen. Hij neemt de prijs van de vereniging van professionele gebruikers van open source en open systemen op donderdag 15 mei in ontvangst.

Moolenaars bekendste werk is Vim, een door programmeurs veelgebruikte editor. Het programma wordt wereldwijd automatisch meegeleverd met de meeste Linux besturingssystemen en werkt op vrijwel alle huidige besturingssystemen. Tegenwoordig werkt Molenaar als programmeur bij Google in Zwitserland.

Eerdere NLUUG-award ontvangers waren onder andere Piet Beertema, die aan de wieg stond van het internet in Europa en software-ontwikkelaar Guido van Rossum, bedenker en ontwikkelaar van de programmeertaal Python.

NLUUG is een vereniging van professionele gebruikers van Open Source en Open Systemen in Nederland. De NLUUG-award wordt jaarlijks toegekend aan individuen of instellingen die hebben bijgedragen aan de verbetering of bevordering van het gebruik van open systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik dacht al is er geen fries bij zijn.Maar jawel hoor.

Wat heeft dat te maken met dit artikel?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.