Managed hosting door True

Google gaat vanmiddag naar de beurs

 

De Amerikaanse beursautoriteiten hebben gisterenavond laat alsnog het sein op groen gezet voor de beursgang van Google. Vanmiddag om vier uur krijgt Google een notering aan de Nasdaq.

Google verlaagde eerder al de uitgifteprijs van de aandelen naar 85 dollar. Eerder werd uitgegaan van een prijsrange van 108 tot 135 dollar. Het bedrijf is daardoor eenderde minder waard geworden. Ook worden er minder aandelen Google uitgegeven. Waar aanvankelijk werd uitgegaan van bijna 26 miljoen zijn het er 19,6 miljoen geworden. Met de beursgang haalt Google 1,7 miljard dollar op. De marktwaarde van de het zoekmachinebedrijf is door de markt nu bepaald op 23 miljard dollar.

De kritiek op de manier waarop Google en de begeleidende banken de beursgang hebben aangepakt neemt hand over hand toe. Het aandeel Google zou eigenlijk woensdag al op Wall Street verhandeld worden. Maar de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC keurde de aandelenregistratie op het allerlaatste moment toch niet goed. Een reden daarvoor gaf de SEC niet. Het zoekmachinebedrijf vroeg de beurswaakhond daarop opnieuw om goedkeuring. Die kwam er dus woensdagavond laat.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/342652). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×