Managed hosting door True

.EU-domein populair in Nederland

 

Europese aanbesteding Europa vlaggen

Nederlanders registreren relatief vaak een .eu-domeinnaam. Gekeken naar het aantal registraties per hoofd van de bevolking staat Nederland op een derde plaats achter Cyprus en Luxemburg. De Duitsers gaan met een miljoen .eu-domeinnamen aan kop van het totaal aantal registraties per land.

De eu.-domeinnaam is populair onder Nederlandse burgers en bedrijven. Er zijn ongeveer 407.000 .eu-domeinnamen geregistreerd door Nederlanders. Alleen in Duitsland werden er meer Europese domeinnamen aangevraagd. Daar werden bijna een miljoen .eu-domeinen geregistreerd.

EURid, dat belast is met de registratie van de Europese domeinnamen, meldt dat er inmiddels meer dan drie miljoen .eu-domeinen zijn vastgelegd. Vanaf 2005 kunnen bedrijven en particulieren een Europese domeinnaam aanvragen. EU-commissaris Vivianne Reding vindt dat de cijfers laten zien hoe populair .eu is. "Ik ben vooral blij te zien dat een toenemend aantal kleine en middelgrote ondernemingen .eu beschouwen als onderdeel van hun bedrijfsidentiteit en ik hoop dat in de toekomst meer bedrijven hiervan gebruik zullen maken."

Nederlanders blijken graag een domeinnaam te registreren. Per hoofd van de bevolking worden in ons land ook de meeste landdomeinnamen geregistreerd. Volgens cijfers van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) zijn op dit moment bijna 3,2 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2834973). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Zijn die nog een beetje goekoop te krijgen tegenwoordig?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×