Managed hosting door True

Lycos Europe houdt op te bestaan

 

Lycos Europe houdt op te bestaan. Het bedrijf stopt met het webportaal en hostingdiensten. De domeinen, het Deense portaal en de verkoopdiensten worden verkocht. Het bedrijf maakte het derde kwartaal van dit jaar een verlies van 17,1 miljoen euro.

Internetbedrijf Lycos Europe stopt met het webportaal en hostingdiensten. Daarnaast gaat het bedrijf zijn domeinen, het Deense portaal en zijn verkoopdiensten verkopen. Het bedrijf hoopt zo vijftig miljoen euro op te halen die het kan uitkeren aan zijn aandeelhouders.

Lycos gaat deze beslissing nog voorleggen aan de aandeelhouders tijdens een vergadering op 12 december in Amsterdam. De grootste aandeelhouder van het internetbedrijf is het Duitse Bertelsmann. Het Nederlandse kantoor van Lycos sloot in 2004 al zijn deuren. Alle activiteiten zijn toen verplaatst naar Duitsland.

Verlies van 17,1 miljoen

Het derde kwartaal maakte Lycos een omzet van 46,9 miljoen euro. Een daling van twintig procent vergeleken met een kwartaal eerder. Het verlies kwam uit op 17,1 miljoen euro.

Het bedrijf heeft de afgelopen maanden tevergeefs het netwerk voor Europese websites te verkopen. Er zijn gesprekken geweest met AOL, United Internet en Tomorrow Focus, schrijft Emerce. Al deze partijen zouden de overnameprijs van 200 miljoen euro te hoog. Er zijn al een aantal onderdelen verkocht, zoals het Tsjechische zoekportaal Seznam.cz en het Zweedse Spray.net.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2788338). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×