Managed hosting door True

ICANN doet Estse domeinbeheerder in de ban

 

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) heeft het contract met domeinbeheerder EstDomains uit Estland stopgezet. De voorzitter van de organistie is veroordeeld voor fraude. De Estse beheerder zegt echter dat de voorzitter al vervangen is.

Domeinbeheerder EstDomains uit Estland mag niet langer domeinnamen uitdelen aan gebruikers. De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) heeft de overeenkomst met de Estse domeinbeheerder stopgezet.

De ICANN zet de overeenkomst stop, omdat Vladimir Tsastsin, voorzitter van EstDomains is veroordeeld voor creditcardfraude, het witwassen van geld en valsheid in geschrifte. In de reglementen van de internetbeheerder staat wanneer dit het geval is bij een domeinbeheerder dat de overeenkomst mag stopzetten. Tsastsin is ondanks de veroordeling nog altijd voorzitter van EstDomains, zegt de ICANN.

Reactie van EstDomains

De Estse domeinbeheerder zegt echter dat de voorzitter in juni al is opgestapt. Het heeft de ICANN daarvan niet op de hoogte gesteld, omdat het niet wist dat dit noodzakelijk was. De ICANN wilde het contract beëindigen op 12 november. Nu wordt de zaak eerst onderzocht, voordat de internetbeheerder met een nieuwe reactie komt.

Diverse beveiligingsleveranciers reageren verheugd op het stopzetten van het contract van EstDomains. Zij zeggen dat de domeinbeheerder websites registreert voor malwareleveranciers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2757479). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×