Managed hosting door True

Ministerie van EZ stimuleert overgang naar IPv6

Prinsjesdag 2008

 

IPv6 (4x3)

Het ministerie van Economische Zaken gaat instellingen stimuleren over te stappen naar het nieuwe internetprotocol versie 6 (IPv6). Zij denkt dat er in 2010 geen ipv4-adressen meer zullen zijn.

Het ministerie van Economische Zaken gaat de overstap naar nieuwe ip-adressen stimuleren. Dit met het oog op de dreigende uitputting van de adressen waar het huidige internet op draait. Zowel internationaal als nationaal bij andere overheidsorganen gaat het departement aandacht voor het probleem vragen. Volgens het ministerie zouden de adressen die bestaan uit vier blokken cijfers in 2010 op zijn. Andere instanties gaan ervan uit dat dit eind 2011 het geval zal zijn.

Feit is wel dat de vraag enorm toeneemt. Behalve computers hebben ook smartphones, bewakingscamera's en andere apparatuur die met internet wordt verbonden, zo'n adres nodig. Het huidige systeem (IPv4) telt ruim vier miljard adressen, waarvan er nog een kleine miljard kunnen worden vergeven. Een nieuw systeem van ip-adressen, IP versie 6 genaamd, moet uitkomst brengen. De adressen worden dan wel een stuk langer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2704020). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×