Managed hosting door True

Vloedgolf spam verwacht rond 1 april

 

Beveiligingsspecialisten verwachten dat er rond 1 april nog meer spam zal komen dan normaal. Die ongewenste e-mails zouden zich vermommen als 1 april-grappen om een virus los te laten op de computer van de bestemmeling.

Barracuda Networks, een producent van spam firewalls, waarschuwt voor een extra hoge vloedgolf met spam rond 1 april, met onderwerpen als 'great joke', 'free jokes', 'prank' of 'April fools'. De vermomming als 1 april-grap moet de ontvanger ertoe aanzetten het bericht te openen. Op die manier kunnen ongewenste content of virussen voor problemen zorgen op het bedrijfsnetwerk.
 
Hoewel Barracuda als leverancier van beveiligingssoftware geen neutrale bron van informatie is, valt het inderdaad op dat spammers de onderwerpen van hun berichten vaak aanpassen rond bepaalde feestdagen of vakantieperiodes. Als de ontvanger van zo'n e-mail bijvoorbeeld toch al op zoek was naar een geschikt kerstcadeau of een goedkope vakantie, dan is hij veel sneller geneigd om het bericht te openen.
 
Een als 1 april-grap vermomd bericht kan de gebruiker nieuwsgierig - en dus onvoorzichtig - maken, ook al is die e-mail verstuurd door een onbekende.
Barracuda is alvast van plan om zijn antispam-software aan te passen zodat deze tijdelijke bescherming biedt voor ongewenste 'grappenmakers' rond 1 april.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/262938). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×