Managed hosting door True

Vierde kwartaal Google valt tegen

 

Google boekt over het vierde kwartaal van 2007 een netto-winst van 1,21 miljard dollar (3,79 dollar per aandeel) op een omzet van 4,83 miljard dollar. Dat is 51 procent meer dan vorig jaar. De winst blijft achter bij verwachtingen van analisten.

 De winst van Google blijft achter bij de verwachtingen van Analisten. Zij waren vooral benieuwd naar de invloed van de tragere economische groei in de VS op de resultaten van Google, maar topman Eric Schmidt was gisteren bij de presentaties van de cijfers optimistisch en verwachtte geen problemen voor 2008. Research & Development is in 2007 zelfs flink gestegen, van 1,3 miljard in 2006 naar 3,07 miljard dollar.

Ongeveer de helft van de omzet van Google komt van internationale advertentieverkoop. Het gaat om 2,32 miljard dollar. Met name Engeland is een belangrijke markt voor Google met een omzet van 692 miljoen dollar.

Google zegt vooral de iPhone markt interessant te vinden. Het gebruik van Google diensten op het apparaat is sterk gestegen.

Ook Webwinkel Amazon lijkt nog geen last te hebben van de recente economische terugval. In het vierde kwartaal groeide de omzet met 42 procent naar 5,67 miljard dollar Dee nettowinst steeg met 112 procent naar 207 miljoen dollar. Over het hele boekjaar groeide de omzet met 39 procent naar 14,85 miljard. Maar analisten maken zich wel zorgen over de dalende winstmarges die mogelijk zullen resulteren in een lagere operationele winst,

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2331095). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×