Managed hosting door True

E-consult niet populair bij huisartsen

 

Minder dan één op de tien huisartsen maakt gebruik van e-consult. Dat blijkt uit een onderzoek dat is verschenen in het blad Medisch Contact.

De Nederlandse Vereniging voor e-Health (NVEH) deed in samenwerking met de Universiteit Twente onderzoek naar het gebruik van consults per e-mail (e-consult). Ze schreven tweeduizend huisartsen aan, waarvan eenderde reageerde. De meeste huisartsen geven aan niet enthousiast te zijn over het per e-mail afhandelen van een consult.

Slechts 9 procent van de artsen biedt daadwerkelijk e-consult aan zijn patiënten aan. Artsen zijn bang dat de dienst leidt tot extra werk. De drempel om een vraag te stellen wordt door e-consult verlaagd, beredeneren ze. Het tarief van 4,50 euro per consult dat er tegenover staat, vinden ze bovendien te laag. Ook vrezen de huisartsen kwaliteitsverlies. Omschreven klachten kunnen verkeerd ingeschat worden en veel problemen zouden zich niet lenen voor afhandeling via het beeldscherm.

Toch verwacht tweederde van de huisartsen e-consult in de nabije toekomst te gaan gebruiken, vooral omdat er veel vraag naar is. Uit eerder onderzoek is gebleken dat de patient erg enthousiast is over de dienst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2329882). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×