Managed hosting door True

BOM steekt 3 miljoen in chipontwikkelaar Semiblocks

 

De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) investeert samen met een onbekend gebleven Amerikaanse partner drie miljoen euro in het Eindhovens bedrijf Semiblocks. Het geld wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuw type chip die beschermt tegen temperatuurverschillen in communicatieapparatuur. Semiblocks verwacht begin 2020 zijn eerste product te lanceren voor basisstations in 4G/5G-netwerken.

Semiblocks, een Eindhovense ontwikkelaar van integrated circuits, claimt na vier jaar ontwikkeling een doorbraak te hebben bereikt in temperatuurcompensatie voor kristaloscillatoren. 'Beperkte nauwkeurigheid, hoge kosten en beperkt temperatuurbereik: er zijn veel problemen met conventionele oplossingen', zegt Rob van der Valk, technisch directeur en medeoprichter van Semiblocks. 'De techniek die wij hebben ontwikkeld, werkt op basis van gestandaardiseerde ic-ontwerptechnologie. Wij hebben een zelfdetecterend meetsysteem geïntroduceerd, met goedkope materialen en een hoge nauwkeurigheid. Andere voordelen zijn de ondersteuning voor een veel groter temperatuurbereik en de mogelijkheid voor verdere integratie in andere ic's.'

Dankzij de hoge nauwkeurigheid van de gepatenteerde technologie zal de nieuwe chip naar verwachting een rol kunnen spelen bij de vervanging van conventionele oplossingen voor telecommunicatie-infrastructuur, datacenters en smartphoneplatforms, aldus Semiblocks.

Semiblocks is een joint venture van de bedrijven AnharmonIC en Semiconductor Ideas to the Market (Itom).

BOM heeft via zijn label Brabant Ventures geïnvesteerd in Semiblocks; dit label is gericht op onder meer gericht op Brabantse start- en scale-ups in de ict-sector.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6391886). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.