Managed hosting door True

DP World deelt containerinformatie via NxtPort

 

Haven Antwerpen

DP World Antwerp, één van ‘s werelds grootste terminaloperatoren, gaat voortaan alle elektronische informatie over de status van zijn containers ter beschikking op het deelplatform van NxtPort.

DP World Antwerp ondertekende als eerste terminaloperator een overeenkomst met NxtPort. DP World Antwerp zal al zijn gegevens rond de bewegingen van containers in de terminal, zoals gate in, gate out, laden en lossen ter beschikking te stellen op het platform en zo actuele informatie delen over wanneer welke containers op welk containerschip, binnenschip, vrachtwagen of trein werden geladen of gelost.

De ceo van DP World Antwerp, Rob Harrison, stond zelf mee aan de wieg van NxtPort : ‘Innovatie staat centraal in de bedrijfsstrategie van DP World Antwerp. We willen met dit initiatief het voortouw nemen om NxtPort verder uit te bouwen en de ontwikkeling van nieuwe softwaretoepassingen, die integreren met onze terminals, te stimuleren.’

Ook softwareontwikkelaars kunnen de data, die DP World Antwerp ter beschikking zal stellen, via het NxtPort platform consulteren. ‘Zij kunnen de informatie op hun beurt inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe logistieke toepassingen. De samenwerking tussen DP World Antwerp en NxtPort zal dus een boost geven aan de hele NxtPort community’, zegt NxtPort-ceo Daniel Lievens.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6386869). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.