Managed hosting door True

Polycom neemt Obihai Technology over

 

Contract ondertekenen

De Amerikaanse unified communications-specialist Polycom heeft het eveneens Amerikaanse Obihai Technology ingelijfd, een bedrijf gespecialiseerd in VoIP audio-oplossingen. De deal moet in het eerste kwartaal van dit jaar afgerond zijn.

Obihai ontwikkelt software en hardware voor VoIP-endpoints. Door de fusie krijgt Polycom er een ‘eersteklas’ ontwikkelteam bij, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Op die manier heeft het bedrijf een betere uitgangspositie in de voice-markt. Ook het productaanbod van Polycom wordt door de overname verbreed. Na het afronden van de deal verwacht Polycom meer cloudgebaseerde producten te gaan aanbieden alsook bijkomende analog terminal adapter-oplossingen.

‘Als we kijken naar 2018 en verder, opent de toevoeging van Obihai meteen nieuwe markten en inkomstenstromen voor ons’, zegt Polycom-ceo Mary McDowell. ‘Het gecombineerde team zal Polycom toelaten de producten sneller tot bij de klanten te krijgen.’

Polycom heeft ook vestigingen in Nederland en België. In april 2016 leek het nog even dat het bedrijf in handen zou komen van het Canadese Mitel. Die deal ging echter niet door. In september van dat jaar werd bekend dat de investeringsgroep Siris Capital het bedrijf had gekocht voor twee miljard dollar. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6276501). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.