Managed hosting door True

Ronnie Leten wordt nieuwe voorzitter Ericsson

Dit artikel delen:
Ericsson

De Belg Ronnie Leten, die jarenlang de topman was van het Zweedse Atlas Copco, wordt de nieuwe voorzitter van de eveneens Zweedse telecomfabrikant Ericsson. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

Leten (60) volgt als bestuursvoorzitter Leif Johansson op, die had eerder al laten verstaan dat hij geen vragende partij was om zijn mandaat te vernieuwen. 'Het nominatiecomité gelooft dat Ronny Leten de juiste persoon is om voorzitter te worden van Ericsson. Hij heeft ervaring en competenties die het bedrijf ten goede zullen komen', zo staat in een persbericht. Zijn nominatie komt op de tafel van de jaarlijkse algemene vergadering in 2018.

In april dit jaar nam Leten afscheid als ceo en voorzitter van Atlas Copco, na acht jaar dat bedrijf geleid te hebben. Hij zei toen al dat hij in Scandinavië actief zou blijven omdat hij er een netwerk had opgebouwd.

Ericsson legt zich de laatste jaren toe op de productie van mobiele netwerken en breedbandapparatuur. Het bedrijf voelt echter de hete adem van Chinese concurrenten als Huawei en ZTE in de nek die voortdurend aan het marktaandeel knabbelen. Vorig jaar ging het bedrijf door een grote saneringsronde die duizenden jobs kostte. Er kwam ook een groot kostenbesparingsplan dat voor beterschap moest zorgen. Maar begin september van dit jaar meldden Zweedse media dat er opnieuw plannen op tafel liggen om nog eens duizenden medewerkers te bedanken voor bewezen diensten.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.