Managed hosting door True

Infotheek neemt GHS en Added Dimension over

 

Deal handen schudden overname

Hardwareleverancier Infotheek Group uit Leiden neemt de Britse hardwareleverancier van A-merken, Added Dimension, en de Nederlandse Cisco-partner Global Hardware Solutions (GHS), over. Met de inlijving van die bedrijven hoopt Infotheek zijn positie op de Europese markt te versterken.

Bij het Britse bedrijf werken 23 medewerkers. Added Dimension, dat al ruim twintig jaar actief is, biedt klanten de gelegenheid om nieuwe apparatuur van grote merken voor aanschaf uitgebreid te testen. Die demoapparatuur wordt vervolgens toegevoegd aan het assortiment van Infotheek Group.

Global Hardware Solutions (GHS) is een wederverkoper van refurbished netwerkapparatuur met kantoren in Nederland en Polen. GHS is gespecialiseerd in producten van Cisco, waar Infotheek sinds oktober 2016 ook een partnerovereenkomst mee heeft. Bij het bedrijf werken eveneens 23 mensen.

Infotheek positioneert zich als een Europese speler op het vlak van zowel nieuwe, refurbished als afgedankte (end-of-life) ict-apparatuur. Naar eigen zeggen beschikt Infotheek Group over het grootste refurbishment-centrum van Europa. Refurbished is een term die gebruikt wordt voor producten die zijn schoongemaakt en gereviseerd om weer opnieuw in gebruik te worden genomen met nagenoeg dezelfde werking als in nieuwstaat.

Infotheek Group

Infotheek Group is opgericht in 1991. De groep bestaat uit verschillende onderdelen zoals value added reseller Infotheek, distributeur Xeptor IT Distribution, consumentenwebshop 4Launch en Hardware as a Service (HaaS) bedrijf Flex IT Rent. Bij Infotheek Group werken ruim 600 medewerkers, verspreid over 21 vestigingen in Europa.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5925585). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×