Managed hosting door True

iUsed Store voor tweede keer slachtoffer diefstal

 

iUsed Store, een verkoper van refurbished computers uit Nieuwegein, is wederom beroofd. Nadat eerst op de vrijdag voor Kerstmis twee nep-medewerkers van PostNL een bestelling meenamen, blijkt op de daaropvolgende dinsdag een busje van een PostNL-chauffeur te zijn leeggeroofd die net een bestelling had opgehaald. De computerverkoper is nu met het postbedrijf in overleg over hoe dit ophaalproces beter beveiligd kan worden.

Na de geraffineerde overval op vrijdag werd dinsdagavond een bus van PostNL leeggeroofd. De spullen, ter waarde van ongeveer 70.000 euro, waren al uit het bedrijf meegenomen voor de verdere verwerking bij het postbedrijf. De chauffeur van PostNL hield, nadat hij de pakketjes bij iUsed Store had opgehaald, even pauze. Toen hij terugkwam bij de bus, was die leeggehaald, schrijft het AD.

Het bedrijf is in overleg met PostNL over hoe het ophaalproces verbeterd kan worden. Tot die tijd brengen medewerkers zelf de bestellingen naar het sorteercentrum. Volgens een zegsvrouw van PostNL komen dergelijke brutale diefstallen zoals die bij de iUsed Store zelden voor. De bedrijfsrecherche stelt ook een onderzoek naar deze tweede roof in. Daarnaast heeft de onderneming uit Nieuwegein opnieuw aangifte gedaan.

IUsed Store laat in een blog weten dat het door de media-aandacht voor de eerste zaak, waarbij nep-medewerkers van PostNL met een bestelling ter waarde van zo'n 20.000 euro ervandoor gingen, een aantal tips heeft gekregen. In combinatie met de camerabeelden denkt het bedrijf dat het politieonderzoek tot een goed einde kan komen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5915669). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×