Managed hosting door True

Fujitsu stoot PC-divisie mogelijk af aan Lenovo

Het Japanse ict-concern Fujitsu praat met de Chinese hardwarefabrikant Lenovo over het overnemen van de pc-activiteiten. Fujitsu kondigde afgelopen februari al aan dat het de pc-handel in een zelfstandig opererende divisie onder zou brengen. Lenovo nam in juli nog de pc-tak van het eveneens Japanse NEC over, via een joint venture.

Japanse media meldden de onderhandelingen; Fujitsu zegt in een commentaar dat het diverse mogelijkheden onderzoekt voor de toekomst van de afgesplitste pc-divisie.

De deal, waarover wordt gepraat, zou lijken op die tussen Lenovo en NEC, waarbij laatstgenoemde fabrikant een minderheidsbelang heeft in de joint venture waar de pc-activiteiten van NEC zijn ondergebracht.

Fujitsu lijkt zijn focus vooral te leggen op de datacenter- en cloudmarkt met zijn portfolio van supercomputers, servers, netwerkapparatuur, batterij- en koelinginstallaties en ondersteunende cloud computing en it-diensten. Daarnaast produceert het concern nog pc’s, tablets, smartphones en chips.

PC- en servertak IBM

Lenovo zette zich wereldwijd op de kaart als computerfabrikant met de overname in 2005 van de pc-divisie van IBM; in 2014 volgde ook nog de x86server-tak van Big Blue.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5851458). © Jaarbeurs IT Media.
?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Lees meer over:
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×