Managed hosting door True

Fujitsu stoot PC-divisie mogelijk af aan Lenovo

 

Het Japanse ict-concern Fujitsu praat met de Chinese hardwarefabrikant Lenovo over het overnemen van de pc-activiteiten. Fujitsu kondigde afgelopen februari al aan dat het de pc-handel in een zelfstandig opererende divisie onder zou brengen. Lenovo nam in juli nog de pc-tak van het eveneens Japanse NEC over, via een joint venture.

Japanse media meldden de onderhandelingen; Fujitsu zegt in een commentaar dat het diverse mogelijkheden onderzoekt voor de toekomst van de afgesplitste pc-divisie.

De deal, waarover wordt gepraat, zou lijken op die tussen Lenovo en NEC, waarbij laatstgenoemde fabrikant een minderheidsbelang heeft in de joint venture waar de pc-activiteiten van NEC zijn ondergebracht.

Fujitsu lijkt zijn focus vooral te leggen op de datacenter- en cloudmarkt met zijn portfolio van supercomputers, servers, netwerkapparatuur, batterij- en koelinginstallaties en ondersteunende cloud computing en it-diensten. Daarnaast produceert het concern nog pc’s, tablets, smartphones en chips.

PC- en servertak IBM

Lenovo zette zich wereldwijd op de kaart als computerfabrikant met de overname in 2005 van de pc-divisie van IBM; in 2014 volgde ook nog de x86server-tak van Big Blue.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5851458). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×