Managed hosting door True

Cisco ontslaat 5500 man wereldwijd

 

Cisco-routers

Het massa-ontslag dat Cisco Systems aankondigt blijkt lager te liggen dan vakblad CRN dacht. Er worden wereldwijd zo’n 5500 banen geschrapt, daar waar CRN nog uitging van een aantal dat tussen de negenduizend en veertienduizend zou liggen. Het Amerikaanse netwerkconcern kondigde de reorganisatie aan tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

Volgens topman Chuck Robbins start de sanering, waarbij zo’n 7 procent van het huidige werknemersbestand (ruim 75.000) ontslag krijgt aangezegd, dit kwartaal al. Vakblad CRN dacht nog dat het massa-ontslag kon oplopen tot zo'n 20 procent van het personeelsbestand. In de Benelux werken ongeveer negentienhonderd mensen bij Cisco. Het is niet bekend of hier ook banen verdwijnen.

Cisco wil banen wegsnijden in onderdelen die minder hard groeien, zoals de productie van netwerkcomponenten. Op deze manier moet er extra geld worden vrijgemaakt om te investeren in snelgroeiende gebieden als beveiliging, IoT, cloud computing en nieuwe datacenterproducten die softwaregebaseerd zijn.

In het afgelopen gebroken boekjaar 2015/2016, dat sloot op 30 juli, behaalde Cisco een omzet van 49,24 miljard dollar. Die is nagenoeg gelijk aan de omzet in het boekjaar 2014/2015 (49,16 miljard). De nettowinst bedroeg 10,7 miljard dollar tegenover een winst van 9 miljard in het vorige boekjaar. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5819424). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Heldere strategie. Niets mis mee.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×