Managed hosting door True

Rittal beveiligt databestanden bibliotheek Vaticaan

 

De Vaticaanse Apostolische Bibliotheek zegt 's werelds grootste verzameling antieke en handgeschreven teksten te bevatten. Die worden in vier jaar tijd gedigitaliseerd. Het gaat om in totaal veertig miljoen gedigitaliseerde pagina's. De documenten worden bewaard in een datacenter van Rittal uit het Duitse Hessen.

Bij de keuze voor een datacenter speelden energie-efficiëntie en flexibiliteit een grote rol. Naarmate de behoefte aan archivering stijgt, moeten latere uitbreidingen op elk moment mogelijk zijn. De moderne geschiedenis van de Vaticaanse Apostolische Bibliotheek begint in de vijftiende eeuw. De bibliotheek bevat ongeveer 180.000 handschriften, 8600 incunabelen alsmede 1,6 miljoen boeken en driehonderdduizend munten en medailles.

Het datacenter bevindt zich direct naast de kantoren van de medewerkers van de Vaticaanse Apostolische Bibliotheek. Een onderbrekingsvrije voeding, die alle vier gedeeltes van het datacenter beveiligt, moet er voor zorgen dat het datacenter maximaal beschikbaar is. Voor de klimatisering van de serverracks vertrouwt Rittal op techniek die zich heeft bewezen. Lucht/water-warmtewisselaars voeren de warme lucht af: dit zorgt ervoor dat de servers in de racks niet oververhit raken.

Om de gearchiveerde gegevens te beschermen, zijn bovendien beveiligings-, videobewakings- en toegangsregelsystemen geïnstalleerd. Het monitoring-systeem Rittal CMC III (Computer Multi Control) meldt storingen zoals een plotselinge temperatuurstijging in het serverrack direct.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4693057). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×