Managed hosting door True

Netelcom beloont onderzoeker photonic chipsets

 

Juryvoorzitter Jim Stolze feliciteert Katarzyna Lawniczuk

Juryvoorzitter Jim Stolze feliciteert Katarzyna Lawniczuk

Branchevereniging Netelcom heeft op woensdag 12 december 2012 aan Katarzyna Lawniczuk de vierde Netelcom-award uitgereikt. Lawniczuk bouwde als promovendus van de TU Eindhoven prototypes van photonic multiwavelength transmitters voor toepassing in optical access networks. De titel van haar werk is ‘Peerless light and integrated photonics for telecommunication’.

Jim Stolze, voorzitter van de jury, en Jeanine van der Vlist, voorzitter van Netelcom en algemeen directeur Alcatel-Lucent Nederland, zijn enthousiast over de toepasbaarheid en het niveau van de inzendingen. ‘De almaar toenemende behoefte aan capaciteit op communicatienetwerken noodzaakt tot nieuwe, technologische en energiezuinige oplossingen voor breedbandig multimediagebruik’, aldus Van der Vlist. ‘Katarzyna Lawniczuk was in staat om met haar algemeen toepasbaar integratiemodel, een substantiële paradigmaverschuiving te bewerkstelligen in de wijze waarop photonic chipsets worden ontwikkeld, ontworpen, geproduceerd, getest en toegepast in het dagelijkse leven.’

Energie-efficiëntie

Katarzyna Lawniczuk heeft met haar onderzoek een belangrijke voortgang geboekt in de vereiste compactheid en energie-efficiëntie. Geïntegreerde multifunctionaliteit en hoge datasnelheden zijn voortaan dus mogelijk op een veel efficiëntere en duurzame wijze dan met tot nu toe gebruikelijke technologieën.

De Netelcom-award is een tweejaarlijkse prijs voor de innovatieve, wetenschappelijke bijdrage die een doorbraak veroorzaakt in de verbetering van de Nederlandse telecommunicatie-infrastructuur. Netelcom heeft de Netelcom-award in het leven geroepen als aanmoedigingsprijs ter waarde van vijfduizend euro voor promovendi binnen de onderzoeksprogramma’s van de Dutch Research Delta en van Trans.

Jurysamenstelling

De beoordeling van de inzendingen vond plaats door een deskundige jury bestaande uit Jim Stolze (voorzitter, bestuursvoorzitter TEDxAmsterdam), Nico Baken (TU Delft), Ton Backx (TU Eindhoven), Erik Fledderus (TNO), Gerlas van den Hoven (Genexis en Netelcom) en Jeanine van der Vlist (Alcatel-Lucent en Netelcom).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4615753). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×