Managed hosting door True

Pda-markt trekt volgend jaar eindelijk aan

 

In 2005 zullen steeds meer Europese bedrijven gebruikmaken van mobiele toestelletjes (handcomputers en smartphones). Dat voorspelt marktanalist IDC.

Met de komst van snelle wan- en wlan-diensten werd verwacht dat Europese bedrijven al snel zouden investeren in mobiele toestelletjes. Het aantal bedrijven dat die stap inmiddels heeft gezet, is echter nog lang niet zo groot als toen voorspeld.
 
Door de blijvende economische onzekerheid in 2004 spenderen bedrijven hun it-budgetten dit jaar voornamelijk aan de noodzakelijke vernieuwingen van hardware en het upgraden van hun ict-infrastructuur, en niet aan het mobieler maken van de werknemers. Nu mobiele toestelletjes echter meer mogelijkheden bieden (zoals pda's waarmee je ook kunt telefoneren), groeit de interesse van de Europese bedrijven.
 
Hoewel steeds meer toepassingen mobiel gebruikt kunnen worden, blijkt dat bedrijven vooral geïnteresseerd zijn in de combinatie van mobiele toegang tot persoonlijke informatie (zoals agendafuncties) en mobiele e-mail met stemverkeer. Vandaar ook de groeiende populariteit van RIM's Black Berry, die precies deze mogelijkheden aanbieden zonder de gebruiker te overladen met allerlei onnodige functies.
 
Uit de studie van IDC blijkt ook dat maar liefst 70 procent van de ondervraagde ondernemingen niet of nauwelijks op de hoogte is van de voordelen die 3g-netwerkdiensten kunnen bieden. Aanbieders moeten daar dus dringend iets aan doen, zo adviseert IDC.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/406722). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×