Managed hosting door True

Apple vraagt geld voor voorproefje op Tiger

 

Apple biedt gretige gebruikers en ontwikkelaars een voorproefje op de volgende versie van Mac OS X, codenaam Tiger. Tegen betaling voor het Apple Developer Select Membership is een Tiger Early Start Kit te verkrijgen.

Lidmaatschap van het Developer Select-programma kost vijfhonderd dollar. Apple biedt ontwikkelaars op een aparte webpagina (http://developer.apple.com/macosx/tiger/index.html) ook informatie over het aanstaande Mac OS X 10.4. Die versie moet in de eerste helft van komend jaar verschijnen. Analisten gaan uit van een lancering rond de zomer.

Apple wil de ontwikkeling van applicaties voor Tiger, en de nieuwe functionaliteit die het meebrengt, alvast op gang brengen (http://developer.apple.com/macosx/tiger/tigerkit.html). Onder de nieuwe mogelijkheden bevinden zich ontwikkelhulpmiddel Xcode 2.0, verbeterde 64-bit ondersteuning, Applescript-opvolger Automator, beeldverwerkingsraamwerk Core Image en applicatie-interface Core Data.

Eindgebruikers staat ook enkele verbeteringen te wachten, waaronder desktopzoekmachine Spotlight (http://www.apple.com/macosx/tiger/spotlight.html), informatiepaneel Dashboard, de spraak-interface Voice Over en verbeterde synchronisatiediensten voor mobiele apparatuur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/389875). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×